Toplum Gönüllüleri...

Bloğumun sağ köşesinde yer alan,izlenenler başlıklı bölümde Toplum Gönüllüleri (TOG) ile ilgili bir sürü link var...Ve tabi ki Gençlik Karavanı...Bu linklerin ne olduğunu soran bir sürü mesaj alıyorum bloğuma...Aslında link üstüne tıklayarak her iki kuruluşunun yada etkinliğin ne olduğu öğrenilebilir..O yüzden link bıraktım ya.. :/
Her neyse ısrarla linke tıklamayanlar ve benden öğrenmek isteyenler için Buyrun Toplum Gönüllüleri hakkında bilgiler...Gençlik Karavanı hakkındada daha sonra yazı yazarım artık... :)

___________________

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Toplumsal barış, dayanışma ve değişimin gençlerin öncülüğünde gerçekleşeceğine, bu değişimin yetişkinlerce desteklenerek güçleneceğine inanıyoruz.
Gençlerde sosyal sorumluluk konusunda farkındalık yaratan ve gençleri sosyal hizmet projeleri üretimine yönlendiren çalışmalarla misyonumuzu gerçekleştirmek istiyoruz.
Bu yolda, özgüven sahibi, duyarlı bir gençliğin gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz.
Gençlerin öncülüğünde gerçekleşmesini istediğimiz değişime kendimizden başladık. Yönetim Kurulu’ndan Etik Kurul’a, Gençlik Konseyi’nden gerçekleştirilen tüm projelere, gençler ve yetişkinler yan yana çalışıyoruz.
Gençleri mesleğe ve hayata hazırlayacak donanımları oluşturmak için varız.
Gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmak için varız.

“Arkadaşlık ve üretim” kavramlarını yan yana koyarak sosyalleşmeye olanak tanımak, üniversiteler ve kültürler arası kaynaşmayı sağlamak için varız.
Yurtiçinde üniversiteler arası Gençlik Konseyleri gerçekleştirmek için varız.
Diğer sivil toplum kuruluşlarının sosyal sorumluluk programlarına katılımı sağlayarak, bu kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak için varız.
Biz yolculuğumuza başladık. İnandığımız değerlerimiz, sahip çıktığımız ilkelerimiz yolumuzu aydınlatıyor, hızla yol alıyoruz. Bu yolculukta sizleri de tanımak, aramızda görmek istiyoruz.
Varız, çünkü eleştirmek değil, değiştirmek istiyoruz.

İLKELERİMİZ

• Farklılıklara saygı
- Farklılıklara saygılı olmak ve farklılıklarla uyum içinde hareket edebilmek - Herhangi bir dini, ideolojik, siyasi, etnik vb. görüşün savunuculuğunu veya propagandasını yapmamak
• Şeffaflık ve hesap verebilirlik
- Mali raporlar dahil tüm kurumsal raporları halka açık
• Yerel katılıma önem verme
- Yerel ihtiyaca göre gençlerin liderliğinde sivil inisiyatifler oluşturmak, katılımı yaygın faaliyetler gerçekleştirmek - Yerel kaynağı harekete geçirerek sorun çözme kapasitesini artırmak
• Ekip çalışması
- Hepimiz için hep birlikte anlayışını desteklemek
• Eğitime önem verme
- Eğitim düzeyini ve kalitesini yükseltmeyi hedeflemek - Sorgulayan, araştıran ve bilgiye dayalı eğitimi desteklemek - Yaşayarak ve yaşam boyu öğrenmeye inanmak - Eğitim konusunda bilinçli bir kamuoyu oluşturmaya çalışmak
Girişimcilik
- Hedef kitlenin bireysel fikirlerini ekip çalışmasıyla projeye dönüştürüp, projelerini hayata geçirmek

VİZYONUMUZ & MİSYONUMUZ

Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak, Aralık 2002’de gençlerin öncülüğünde toplumsal barış, dayanışma ve değişimi gerçekleştirme vizyonu ile yola çıktık.

Gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde çeşitli sosyal hizmet projelerini hayata geçirmeyi,gençlerin yaratabileceği sinerjiye inanan ve sosyal bir amaca yönelik maddi-manevi yatırım yapabilecek yetişkin gönüllülerin katılımını, rehberliğini ve desteğini sağlamayı
Çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenli, girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmayı,Toplumda sosyal sorumluluk yönünde farkındalık yaratmayı hedefliyoruz.
Eleştirmek değil, değiştirmek için” çıktığımız yolda, gençliğin enerjisini sosyal faydaya dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hedef Kitlemiz: 17-25 yaş arası gençler

Hedeflerimiz:
Gençleri mesleğe ve hayata hazırlayacak donanımları oluşturmak
Hak edenlere karşılıklı burs yardımları
İş yapma becerilerini geliştirmek için staj olanakları
Girişimciliğe yönlendirmek için mikro kredi programları
Üretkenlik ve sorumluluk esasıyla proje finansmanı
Gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak için rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunmak, mentorluk yapmak;
“Arkadaşlık ve üretim” kavramlarını yanyana koyarak sosyalleşmeye olanak tanımak, üniversiteler ve kültürler arası kaynaşmayı sağlamak;
Yurtiçinde üniversiteler arası Gençlik Konseyleri düzenlemek
AB normlarına uygun gençlik projeleri üretmek
Diğer sivil toplum kuruluşlarının sosyal sorumluluk programlarına katılımı sağlayarak, bu kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmak

_________

Umarım bilgiler ile yola çıkarak bir adım atarsınız...
3 Responses
  1. Adsız Says:

    toplum gönüllüsü duygu...
    babadan oğula geçiş,abiden kardeşliğe oldu sizde..kuzende vardı dimi gönüllü olan :D

    abi ve kuzen iyi işler çıkardı yıllarca.sıra sende bakalım..

    ee be duygu,sen toplum için yapıyosun iyi şeylerde,bu toplumda feda olsun senin gönlüne :D ..

    Okulu ve dersleride aksatma bu arada tamam mı?

    eleştirmek için değil değiştirmek için varız.. çünkü biz toplum gönüllüleriyiz.
    Fatoş'a selam,hürmet :D

    barış


  2. e.d. Says:

    nevet, güzel ve açıklayıcı bi yazı olmuş. eline sağlık. bu toplum gönüllüleri kapsamında daha da çok başarılara imza atmanı dilerim. umarım yurtdışına da çıkabilirsin onların sayesinde onlar için..


  3. Duygu Says:

    Barış
    Fatoş deme bana ,fatoş deme :D ..
    --------

    Emre
    Umarım iyi dileğin gerçekleşir...
    Umarım dileğimi gerçekleştirenılırım. :)